Voor effectief huidverbeterende behandelingen maakt SKINZ gebruik van de Dermapen, het meest professionele en geschikte systeem op het gebied van microneedling. Daar waar al mooie resultaten werden behaald met de Dermaroller, gaat de Dermapen nog een stapje verder. De Dermapen werkt sneller, is minder gevoelig, en werkt nog effectiever en nauwkeuriger.

De Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend en verticaal hele kleine kanaaltjes in de huid maakt. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Een behandeling met de Dermapen is een veilige, hygiënische en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Wat doet de Dermapen met jouw huid?

Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merk je dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne-littekens en rimpels verminderd geleidelijk.

De celdeling krijgt daarnaast een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Daardoor hebben verstoppingen minder kans. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Je huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter door de huid opgenomen worden. SKINZ geeft je ook een productadvies voor thuis, om tussen de behandelingen door, het effect te optimaliseren.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt; hoe meer behandelingen, hoe langer en beter resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met de Dermapen een boost zijn voor je huid en tijdelijke verbetering geven. Wij willen helder zijn in de verwachtingen; de aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlakte afspeelt. Het resultaat is daardoor niet meteen zichtbaar, maar na een aantal maanden.

Zichtbaar resultaat behaal je doorgaans door meerdere behandelingen te ondergaan, in kuurverband (elke 8-12 weken). Door in kuurverband te behandelen, kunnen wij vooraf aan elke behandelingen goed inspringen op de behoeftes en de voortgang evalueren.

Is de behandeling gevoelig?

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. SKINZ weet precies wat je huid nodig heeft en zal je hierover informeren tijdens het intakegesprek. Hierin worden de voor- en nabehandeling besproken, het eventuele gebruik van EMLA-crème en welk resultaat je van de behandeling mag verwachten.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling vertoont de huid roodheid, wat direct na de behandeling het meest zichtbaar is. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 à 4 dagen na de behandeling kan de huid weer wat roder ogen dan normaal. Na deze dagen kan de huid ook lichte schilfertjes vertonen; dit zijn dode huidcellen, dit is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat door de behandeling met de Dermapen.

Vergoeding zorgverzekeraar

lijn

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne-littekens veelal vergoed door de zorgverzekeraar onder acnetherapie. Dit is afhankelijk van de polis en de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Informeer bij de zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding je hebt en/of raadpleeg de polisvoorwaarden van je verzekering.

Indicaties

Fijne lijntjes en rimpeltjes
Acne littekens
Zonbeschadigde huid
Grove huidstructuur
Grove poriën
Hyperpigmentatie
Zwangerschapsmasker
Huidveroudering en huidverslapping
Rokershuid

Alvorens met de behandeling kan worden gestart, vindt er eerst in onze praktijk een intakegesprek plaats waarbij alles uitvoerig wordt besproken. De conditie van je huid wordt bepaald en aan de hand daarvan bepalen we de behandeling en het aantal sessies die ongeveer nodig gaan zijn.