Wat is een filler?

Fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in het lichaam, onder meer in de huid. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat onze huid vocht vast kan houden. Tijdens het verouderingsproces neemt de eigen capaciteit om hyaluronzuur aan te maken af, dit draagt bij aan de verslapping van de huid, huidplooien en volumeverlies.

Door het plaatsen van een filler kunnen statische rimpels worden opgevuld, waardoor deze vervagen of zelfs verdwijnen. Lijnen en vouwen die zichtbaar zijn in een ontspannen gezicht worden statische rimpels genoemd. Fillers kunnen ook gebruikt worden voor het herstel van volume in delen van het gezicht die dit zijn verloren, zoals de wangen en jukbeenderen. Daarnaast kunnen gebieden zoals de lippen worden verfraaid door deze wat extra volume te geven.

Drs. Elle Vissers heeft de bewuste keuze gemaakt om alleen met fillers van het merk Teosyal te werken. Wij werken nooit met permanente fillers. Teosyal is te verkrijgen in diverse varianten, elk speciaal gemaakt voor specifieke doelen en effecten.

  Waarvoor worden fillers toegepast?

  • Neusliplijn
  • Afhangende mondhoeken
  • Lippen
  • Wallen en donkere kringen rond de ogen (traangootje)
  • Neuscorrectie
  • Ingevallen wangen
  • Liquid facelift
  • Holle slapen

Wat houdt de behandeling met fillers in?

Bij een behandeling met Teosyal fillers wordt hyaluronzuur-gel met een dunne naald of canule in het te behandelen gebied aangebracht. De behandeling duurt in de meeste gevallen niet meer dan vijf tot tien minuten. Bij SKINZ bevatten de fillers lidocaïne, een verdovend middel. In de meeste gevallen is aanvullende verdoving dan ook niet nodig. Desgewenst is dit natuurlijk wel mogelijk!

Met Teosyal injectables is het resultaat direct na de behandeling zichtbaar. Het resultaat neemt echter nog toe in de eerste weken na de behandeling. De werkingsduur verschilt per type filler, per persoon en varieert tussen de 9 en 18 maanden.

Het injecteren van een Teosyal filler is snel, veilig en laat geen littekens achter op het gezicht. Direct na de behandeling is de huid vaak wat rood en gezwollen. Dit is een normale reactie op de injecties in de huid en tijdelijk van aard. Bij behandelingen met fillers bestaat er een risico op blauwe plekjes in het gelaat, vooral bij injecties rondom de lippen. Deze plekjes mogen gewoon camoufleert worden.

Indien je meer informatie wilt over de mogelijkheden met fillers maak dan afspraak voor een persoonlijk advies met Drs. Elle Vissers via 06 – 51 27 31 21 of stuur ons een e-mail info@skinz.nl

Q&A

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Na het plaatsen van een filler op basis van hyaluronzuur is het van belang om de eerste 14 dagen blootstelling aan hitte te voorkomen. In deze periode wordt zonnebaden, zonnebank en sauna bezoek afgeraden. Daarnaast mag je in deze periode geen gezichtsbehandelingen ondergaan.

Zijn er geneesmiddelen die ik niet mag gebruiken?

Voorafgaand aan de behandeling vragen wij naar het gebruik van medicatie. De meeste medicijnen vormen geen probleem voor het plaatsen van een filler. Bij het gebruik van bloedverdunners moet je wel rekening houden met een verhoogd risico op blauwe plekken.

Na hoeveel tijd kan ik weer gaan werken?

In principe mag je direct na de behandeling weer gaan werken. De meeste mensen kiezen ervoor om pas de dag na de behandeling met een filler weer aan het werk te gaan.

Mag ik alcohol drinken?

Er is geen reden om van het drinken van alcohol af te zien na het plaatsen van een filler.

Krijg ik littekens na de behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens na een inspuiting met Teosyal fillers.

Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Behandelingen met fillers worden niet vergoed door zorgverzekeraars.