Als Dermalogica ergens veel verstand van heeft, dan is het van de huid. En als er één geheim is dat we graag met je willen delen om de kwaliteit van je huid te verbeteren, dan is dat het volgende: het belang van een effectieve en dagelijkse reiniging.

Je huid reinigen, het lijkt zo eenvoudig en vanzelfsprekend, maar wist je dat mannen en vrouwen maar 20 seconden de tijd nemen om hun gezicht te reinigen? Die paar seconden hebben maar weinig invloed op make-up, oliën, dode huidcellen, uitlaatgassen en zonbescherming die zich dagelijks op onze huid ophopen. Als we onze reinigingsroutine verwaarlozen, kunnen we een doffe, droge of ruwe huid krijgen. Bovendien vergroot een slechte reiniging de kans op verstoppingen en onzuiverheden, een gevoelige huid en zelfs huidveroudering.

Begin bij het begin…

Om het meest optimale resultaat uit jouw reinigingsroutine te behalen, kun je het beste een twee-stappen reiniging gebruiken. Vandaar dat Dermalogica al jaren gebruik maakt van een dubbele reiniging:

STAP 0

Verwijder make-up en ander vuil (zoals UV-filters en talg) van het huidoppervlak.

STAP 1

Verwijder overig vuil en onzuiverheden en bereid de huid voor op verdere huidverzorging.

Door een dubbele reiniging blijft je huid gezond, schoon, glad en stralend. Serums en moisturizers worden beter opgenomen en je krijgt een perfecte basis voor je make-up.

NIEUW! PRECLEANSE BALM

Voor de eerste reiniger, stap 0, gebruik je een reinigingsolie of -balsem die al het hardnekkige vuil verwijderd zoals lippenstift, waterproof mascara, foundation op oliebasis en UV-filters.

De PreCleanse is al jaren een bestseller van Dermalogica en geschikt voor de normale tot vette huid. Daar komt nu de PreCleanse Balm bij, voor de normale, vochtarme of droge huid. Wanneer je veel reist is de balm een handigere en meer reisvriendelijke optie.

Door gebruik te maken van een reinigingsolie of -balsem ben je in staat om al het vuil te verwijderen dat zich op je huidoppervlak bevindt. Het is belangrijk om een paar seconden extra te besteden aan het inmasseren van de reiniging op je hele gezicht. Zorg ervoor dat je tijdens het inmasseren tot je haarlijn gaat, werk vervolgens van boven naar beneden en vergeet ook vooral niet je kaak, hals en achterkant van je oren mee te nemen.

Heb je een vettige huid? Wees dan vooral niet bang om een reinigingsproduct met olie te gebruiken. Reinigingsolie werkt namelijk vanuit het principe ‘soort zoekt soort’. De olie in het product trekt de olie van het huidoppervlak juist aan, dat vervolgens weer verwijderd wordt door de reiniger.

Tweede reiniging: welk product voor jouw huid?

  • Heb je een vette huid?

Dan kun je het beste kiezen voor een reiniging met een sterkere oppervlakte-actieve stof (ontvettingsmiddel) maar die de huid niet geheel ontdoet van de huideigen oliën. Dit soort reinigers zijn vaak op klei- en gelbasis.

  • Heb je een vochtarme huid?

Dan is het aan te raden om een mildere reiniging te gebruiken met een minder oppervlakte-actieve stof. Zoek een melkachtige, romige reiniger.

  • Heb je een gecombineerde huid?

Hiervoor zit de ideale reiniging in het midden van het oppervlakte-actieve assortiment en kan het een lichte melkachtige cleanser of een gel zijn.

  • Heb je een gevoelige huid?

Dan is het verstandig om te zorgen dat je reiniging geen bekende huid irriterende middelen bevat, zoals kunstmatige kleur- en geurstoffen. Kies liever voor een reiniging met kalmerende, ontstekingsremmende en rustgevende werkstoffen. Heb je een zeer gevoelige huid, die zelfs van water kan irriteren, dan is het aan te raden om een watervrije cleanser te kiezen, die enkel met een speciaal doekje verwijderd kan worden. Over het algemeen zijn dit reinigers met een melkachtige of gel consistentie.

Door dagelijks net wat meer tijd en energie te steken in je reinigingsroutine, zal de kwaliteit van je huid verbeteren. Een gezonde huid is slechts een (dubbele) reiniging van je verwijderd!

Ingrediënten en producten om te vermijden:

Zeep – SD alcohol – Kunstmatige geurstoffen (parfum) – Minerale olie – Elk product dat niet kan garanderen dat het niet-commedogeen is